Omelett finnes i mange varianter, men denne har det lille ekstra ved at den er så luftig. Jeg fikk den første gang servert på en restaurant i Oslo og ble veldig begeistret. Etter det har den blitt en favoritt som middag på travle dager eller som lunsj i helgen.

6 egg
10 ss melk
1 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 pk bacon
1/2 purre
2 dl ost

  • Sett ovnen på 200 grader

  • Stek bacon i små biter til de blir sprø

  • Visp sammen egg og melk og tilsett salt, pepper og bakepulver

  • Finsnitt purre og rasp osten - ha dette i eggerøren

  • Ha bacon i bunnen av formen og hell over røren

  • Stek i ovnen til røren har satt seg - 15-20 minutter

Server med brød og en frisk salat med en god dressing, for eksempel sennepsvinaigrette
Baconet kan byttes ut med skinke, men det går fint å droppe kjøtt og lage en vegetarisk omelett

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Omelett er gjort i en fei, men den må stekes på svak varme slik at den blir perfekt. Skinke, pølse, bacon eller bare gode grønnsaker, og så ost så klart

Omelett

Quiche. Kyllingpai er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche