Dette er en rett som er ganske vanlig i USA, men kanskje ikke så kjent her. Prøv den for den slår virkelig an, spesielt blant barna. Dette er mer eller mindre den originale oppskriften, men du kan med fordel ha i både flere grønnsaker som brokkoli og løk, og også kjøtt som skinke eller kjøttdeig.

2 dl lettmelk 
2 dl matfløte
2 ss smør 
2 ss mel
1 ts salt
600 gr mais
3 egg
50 gr ost
Gressløk

  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Bland fløte, 1 dl melk, sukker og smør og kok opp

  • Mens blandingen varmes lager du en miks av mel og den gjenværende melken som du visper godt sammen

  • Pisk eggene i en egen bolle

  • Når melken begynner å koke, tilsett mel/melkblandinen og la det småkoke til røren tykner litt - ca ett minutt.

  • Fjern fra varmen og tilsett mais og salt, og bland godt

  • Ha eggene i litt av gangen under jevn omrøring 

  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form 

  • Stek i 20 minutter til den er gylden brun. Ta ut formen og tilsett raspet ost. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 10 minutter, til osten begynner å få farge

  • Pynt med hakket gressløk eller persille og la formen avkjøles i et par minutter før servering

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Omelett er gjort i en fei, men den må stekes på svak varme slik at den blir perfekt. Skinke, pølse, bacon eller bare gode grønnsaker, og så ost så klart

Omelett

Nydelige sprø maiskaker og typisk vegetarmat. Du lager de raskt og de smaker fantastisk sammen med gode dipper. En morsom rett å lage sammen med barna

Maiskaker

Sopp, ost og egg i panne. Sopp, egg og ost er en herlig kombinasjon. Ta den soppen som er tilgjengelig og topp det hele med litt sprøstekt bacon om du vil.

Sopp og egg i panne

Transelate »