Maiskaker kan nærmest beskrives som pannekaker med maiskorn og er kanskje ikke så vanlig i Norge, men er en typisk rett fra USA. De er nydelige sprø og du lager dem raskt. En dip eller to smaker fantastisk sammen med maiskakene. Dette er en rett barna elsker så her er det duket for suksess. Serveres med en god salat eller sprøstekt bacon

2 bokser mais
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
1 egg
1 dl helmelk
1 ss olivenolje
2 vårløk
1 rød chili
2 ss hakket koriander
Salt og pepper

  • Sikt mel og bakepulver i en bolle og tilsett salt og pepper
  • Lag en grop i midten og tilsett vispet egg og melk
  • Visp innenfra og utover til du har en jevn røre
  • Tilsett olivenolje og tilsett litt mer melk om nødvendig - røren skal bli tykk som en grøt
  • Ha i hakket vårløk, chili, koriander og maiskorn og bland godt
  • Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olje
  • Ha en stor skje røre per kake og flat de litt ut med skjeen. Stek i ca 1-2 minutter på hver side til de får en gylden farge

Youghurtdip
1 beger yoghurt naturell/gresk
½ rød chil
½ lime – saft og skall
2 ss hakket koriander
Havsalt og nykvernet sort pepper

  • Finhakk chili
  • Bland sammen ingrediensene
  • Smak til med salt og pepper etter behov og sett i kjøleskapet til servering

Asiatisk saus
1 dl soyasaus
1/3 rød chilli finhakket
1 cm revet fersk ingefær
2 fedd hvitløk finhakket
1 ss akasiehonning

Et annet godt tilbehør er avokadosalsa

Antall porsjoner8-10 maiskaker

Tilberedningstid

30 minutter

Avokadosalsa Guacamole

Avokadosalsa Guacamole

Vi trenger mange gode fiskeretter å velge mellom. Denne er enkel og kjempepopulær og slår an hos de fleste. Du lager denne på en halvtimes tid og spiser den enten som den er, eller med en deilig urtemos eller kanaripoteter.

Torsk med mais og dressing

Det er mye som definerer smaken av sommer og grillet mais er en av de. Mais i skjønn forening med sitrus, koriander og paprikakrydder kommer til å bli en slager en fin sommerkveld, eller når som helst

Grillet mais