Makaroni med ost og blomkål er en utvidet variant av Mac n' cheese, - en enkel og god hverdagsrett som du også kan tilsette, eller ha ved siden av kjøtt, pølser eller fisk.

1 blomkål
3 dl makaroni
300 gr ost (ta det du har i kjøleskapet - gjerne en blanding)
2 dl creme fraishe
Persille
Salt og pepper

  • Del blomkålen i små buketter

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken. Tilsett blomkålsbukettene når det er 4-5 minutter igjen av koketiden

  • Bland revet ost sammen med creme fraishe og tilsett hakket persille samt salt og pepper

  • Hell av vannet, men ta vare på ca en dl

  • Ha pastaen tilbake i kjelen uten vann og tilsett creme fraisheblandingen. Tilsett litt av kokevannet dersom blandingen blir for tørr

  • Server slik slik den er nå, eller ha alt i en ildfast form og stek den under grill i ovnen til den får en gylden overflate

  • Avslutt med et dryss hakket persille og/eller paprikakrydder

Denne retten er også nydelig sammen med sprøstekt bacon, gode pølser eller til hvit fisk

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Inviter på gratinert blomkål. Lekker hverdagsrett eller deilig lunsj med godt brød til. Eller som tilbehør til fisk, kjøtt, kylling eller pølsemiddagen.

Gratinert blomkål

Grønnsaker i crumble. En herlig blanding av grønnsaker med sprø topping. Bruk det du har av grønnsaker og resultatet er en kjempegod og supersunn rett

Grønnsakscrumble

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng

Krydderpølser med spisskål og urtemos. Herlig vår- og sommermat på sitt beste hvor spisskål og nykål gir både smaksløkene og kroppen det den trenger.

Krydderpølser med spisskål og urtemos.