Mandelkjeks med glasur er som en hvit juledrøm. Deigen kan du lage i forkant, opptil to dager, noe som kan være praktisk i en travel juletid. Selve bakedagen blir da en herlig hyggestund

125 gr mykt smør
210 gr sukker
1 egg
1½ ts bakepulver
½ ts mandelessens
25 gr mandelmel
200 gr hvetemel
Melk
50 gr hakkede mandler

Glasur
50 gr melis
1-2 ss vann

    • Pisk smør og sukker hvitt
    • Tilsett egg, bakepulver og mandelessens og bland godt
    • Rør inn mandelmel og hvetemel
    • Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 1 time
    • Sett ovnen på 170 grader
    • Del deigen i 4 like deler og rull delene ut til en ca 30 cm lang rull
    • Legg 2 ruller på hver bakeplate med bakepapir med god avstand imellom, og trykk dem litt flate
    • Pensle med melk og dryss hakkede mandler over
    • Bak en bakeplate av gangen i ca. 12 minutter, til stengene er lett gylne
    • Skjær stengene i stykker, rett etter at du har tatt dem ut av ovnen
    • Avkjøl på en rist
    • Rør melis og vann til en en jevn glasur og pynt med en tynn stråle på hver av snittene - strø over hakkede mandler

Deigen kan lages opptil to dager før du skal bake ut og det kan være  praktisk i en travel juletid. Selve bakedagen blir da en herlig hyggestund.

Antall porsjoner30-35 kjeks

Tilberedningstid

30 minutter

La oss på ekte italiensk vis slappe av etter middagen med biscotti - og dyppe disse herlighetene bit for bit i et et glass avkjølt Vino Santo. Bellissiomo!

Biscotti

For oss sjokomane - disse kan du få helt dilla på. Kjeks og sjokolade blir til en herlig sjokoladekjekskake. Du kan også spice de opp med ulike nøtter, chili eller appelsinskall. Du kan også ha i Smashkuler, Maltesers, eller crispokuler.

Sjokoladekjekskake

Transelate »