Hva med å lage en marmorkake til søndagskosen? Det er noe med disse gode gamle oppskriftene som ikke bør gå i glemmeboken - superenkelt og smaker deilig.
175 g smør (romtemperert)
2 ½ dl sukker
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 stk egg
1 ½ dl melk
Del røren i circa to og tilsett følgende i den ene halvparten
2 ss kakaopulver
ca. 2 ss melk
- Rør smør og sukker 'hvitt'
- Tilsett eggene, ett om gangen og rør godt mellom hvert egg
- Rør inn melk
- Bland inn hvetemel, bakepulver og vanliljesukker og rør godt
- Ta av nesten en halv del av røren og rør inn kakao og melk
- Fordel mesteparten av den lyse røren i en smurt og strødd brødform à 1 1/2 liter
- Legg så i kakaorøren over før du avslutter med den siste lyse delen
- Ta så en gaffel og dra den fra bunnen i sikk-sakk igjennom røren, fra ende til ende, frem og tilbake en gang
- Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 45-50 minutter
- Avkjøl på rist