Med denne nydelige gryta kommer marokko hjem til deg - Dette er marokkansk kyllinggryte og couscous med ristede mandler og spennende krydder. Couscousen er lett og luftig og har en god evne til å ta til seg smaker

2 rød løk
3 fedd hvitløk
6-700 gr kylling, lår eller bryst
2 ss smør
1/2 dl olivenolje
8 dadler eller fiken
1 ts spisskummin
1 ts malt kanel
1 pk (0,5 gr) safran (kan sløyfes)
1 boks tomater (cherry eller grovhakkede)
2-3 dl kyllingkraft/buljong/fond
1 kanelstang
20 gr hakkede mandler
1 ss sitronsaft
1 kvast koriander
Couscous

  • Grovhakk løken og finhakk hvitløk

  • Del kyllingen i biter

  • Smelt smør og olje i en kjele

  • Brun kyllingen i et par minutter og legg de så til side

  • Ha litt mer smør i kjelen og stek løken i noen minutter til løken er myk. Tilsett hvitløken det siste minuttet

  • Tilsett halvparten av dadlene i strimler, spisskummin, kanel, safran og rør godt om

  • Ha kyllingen tilbake i kjelen og tilsett tomater, kyllingkraft og kanelstang - kokk opp og la det småkoke delvis under lokk i ca 15 minutter

  • I mellomtiden - kok couscous etter anvisninge på pakken - når den er ferdig rør couscousen med en gaffel så den blir luftig

  • Rist mandlene lett i en panne og tilsett 1/2 ts kanel, resten av dadlene og sitronsaft

  • Server kyllinggryta med couscous og topp med ristede mandler og hakket koriander

En yoghurtdressing smaker godt til - Bland mat yoghurt med hakket koriander og litt sitronsaft.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Fargerik, sunn og velduftende gryterett. Kikerter og risgryte som vegetar eller kjempegodt sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse

Kikerter og risgryte

Afrikansk lammegryte er en spennende gryterett fra som bør prøves. Her får krydderne sin velfortjente plass og de harmonerer fantastisk med lammekjøttet

Afrikansk lammegryte - lammetagine

Svinegryte med godsaker - En smalfull og god gryte er ikke vanskelig å lage, men den trenger lang tid. Og det er i denne tiden hvor gryta står å putrer at smakene setter seg og den bare blir bedre og bedre for hvert minutt som går.

Svinegryte med godsaker

Transelate »