Med denne nydelige gryta kommer Marokko hjem til deg – Dette er marokkansk kyllinggryte og couscous med ristede mandler og spennende krydder. Couscousen er lett og luftig og har en god evne til å ta til seg smaker
Med denne nydelige gryta kommer Marokko hjem til deg – Dette er marokkansk kyllinggryte og couscous med ristede mandler og spennende krydder. Couscousen er lett og luftig og har en god evne til å ta til seg smaker
2 rød løk
3 fedd hvitløk
6-700 gr kylling, lår eller bryst
2 ss smør
1/2 dl olivenolje
8 dadler eller fiken
1 ts spisskummin
1 ts malt kanel
1 pk (0,5 gr) safran (kan sløyfes)
1 boks tomater (cherry eller grovhakkede)
2-3 dl kyllingkraft/buljong/fond
1 kanelstang
20 gr hakkede mandler
1 ss sitronsaft
1 kvast koriander
Couscous
Grovhakk løken og finhakk hvitløk
Del kyllingen i biter
Smelt smør og olje i en kjele
Brun kyllingen i et par minutter og legg de så til side
Ha litt mer smør i kjelen og stek løken i noen minutter til løken er myk. Tilsett hvitløken det siste minuttet
Tilsett halvparten av dadlene i strimler, spisskummin, kanel, safran og rør godt om
Ha kyllingen tilbake i kjelen og tilsett tomater, kyllingkraft og kanelstang - kokk opp og la det småkoke delvis under lokk i ca 15 minutter
I mellomtiden - kok couscous etter anvisninge på pakken - når den er ferdig rør couscousen med en gaffel så den blir luftig
Rist mandlene lett i en panne og tilsett 1/2 ts kanel, resten av dadlene og sitronsaft
Server kyllinggryta med couscous og topp med ristede mandler og hakket koriander
En yoghurtdressing smaker godt til - Bland mat yoghurt med hakket koriander og litt sitronsaft.