Medisterkaker er duper mat året rundt. Du kan lage farsen en til to dager i forveien og sette den kalt. Stekte medisterkaker holder deg godt i fryseren så det er bare å doble oppskriften dersom du vil ha noen å ta frem når du fyser på disse herlige medisterkakene. Supre også som pålegg.

Ca 24 kaker

1 kg medisterdeig
4 ts salt
3 ss potetmel
1 ss  pepper
1-2 ts malt muskat
1-2 ts malt ingefær
1 egg (kan sløyfes)
3 dl melk

For å få best resultat bør alle ingrediensene ha samme temperatur.

  • Elt medisterdeigen  sammen med salt i en kjøkkenmaskin
  • Tilsett mel og kydder, arbeid sammen før du tilsetter egget
  • Så spe forsiktig med melk, litt av gangen
  • Elt deigen seig mellom hver speing.
  • Form kakene og stek på middels varme

Server med koket poteter, brun saus, ertestuing og tyttebærsyltetøy

Ertestuing

Ertestuing

Transelate »