Lasagne slår aldri feil og her har du en variant som sikkert kommer til å slå godt an. Dette er en meksikansk lasagne med bønner og avokado. Du k an også benytte kylling i stedet for kjøttdeig og mange vil også gjerne ha litt mais i.
Lasagne slår aldri feil og her har du en variant som sikkert kommer til å slå godt an. Dette er en meksikansk lasagne med bønner og avokado. Du k an også benytte kylling i stedet for kjøttdeig og mange vil også gjerne ha litt mais i.
500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 løk
3 fedd hvitløk
1 paprika
1-2 chili
1 ss chilipulver
1 ts spisskummen
1 boks bønner (fritt valg)
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper
9 lasagne-plater
1 beger rømme
4-5 dl raspet ost
Hakk løk, paprika og finhakk hvitløk og chili
Brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk, paprika og chili i 8 til 10 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt
Tilsett krydder, bønner og tomater og la det småkoke i et par minutter - smak til med salt og pepper
Legg lasagneplater, kjøttdeig og et lag rømme lagvis i en ildfast form (ca 25x35 cm) - avslutt med saus og topp med raspet ost. Dekk formen med aluminiumsfolie
Stek ved 200 grader i 30-40 minutter før du fjerner folien og steker i ytterligere i 5 til 10 minutter - til osten er gyllen
Dette er en perfekt rett å lage i stand dagen før du skal ha den og kun steke den når det er dags for middag.