Lasagne slår aldri feil og her har du en variant som sikkert kommer til å slå godt an. Denne har en meksikansk vri og smaker supert med frisk avokado på toppen. Du kan også benytte kylling i stedet for kjøttdeig og mange vil også gjerne ha litt mais i.

500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 løk
3 fedd hvitløk
1 paprika
1-2 chili

1 ss chilipulver
1 ts spisskummen
1 boks bønner
1 boks hakkede tomater
1 lite glass pastasaus
Salt og pepper
9 lasagne-plater
1 beger rømme
4-5 dl raspet ost

  • Hakk løk, paprika og finhakk hvitløk og chili

  • Brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk, paprika og chili i 8 til 10 minutter til kjøttdeigen er gjennomstekt

  • Tilsett krydder, bønner, pastasaus og tomater og la det småkoke i et par minutter - smak til med salt og pepper

  • Legg lasagneplater, kjøttdeig og et lag rømme lagvis i en ildfast form (ca 25x35 cm) - avslutt med saus og topp med raspet ost. Dekk formen med aluminiumsfolie

  • Stek ved 200 grader i 30-40 minutter før du fjerner folien og steker i ytterligere i 5 til 10 minutter - til osten er gyllen

  • Topp med avokado i terninger og litt hakket persille eller koriander

Dette er en perfekt rett å lage i stand dagen før du skal ha den og kun steke den når det er dags for middag. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

1 time

Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

En fin vri på lasagnaen er å lage den med fisk. Her er det laks som er brukt, men det går like fint md annen fisk også.. Lasagne med laks og scampi

Lasagne med laks og scampi

Tortillastabel -Her har vi Tex-mex med en artig vri som gjør det enkelt å servere en hel gjeng. Stabelen kan bli høyere eller lag to dersom det blir mange til bords. Og kjøttdeigen kan jo byttes ut med kylling eller svin, eller lag den som en ren vegetarrett. Bytt ut og tilsett akkurat de ingrediensene du liker aller best. Godt blir det uansett

Tortillastabel

 

Transelate »