Torsk med smak av Italia. Middelhavstorsk med paprika, tomater, oliven og sitron er en mager fiskerett hvor smakene spiller godt på lag sammen.

500 gr torskefilet
Olivenolje eller smør (til steking)
1 beger cherrytomater
1 grillet paprika på glass/boks
4-5 vårløk
1-2 ts sitronsaft
Oliven
1-2 ss pesto
1 ts oregano
Salt og pepper

  • Skjær torsken i porsjonsbiter - dryss over litt grovt salt og la det trekke i 15-20 minutter - Skyll og tørk godt av fisken
  • Skjær vårløken grovt og paprika i strimler
  • Krydre fiskestykkene med pepper og stek dem i smør eller olje i 2-3 minutter på hver side - øs over stekefett underveis. Sett pannen til side og la fisken ettersteke i 4-5 minutter under lokk
  • Fres paprika, vårløk, tomater, oliven og oregano i en klunk olivenolje - tilsett sitronsaft og smak til med pepper og salt
  • Server med en dæsj grønn pesto på toppen

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

40 min

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers. Her er en spennende rett og et supert bidrag til fiskerepertoaret. Du lager den i en fei og som smaker kjempegodt

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter