Torsk med smak av Italia. Middelhavstorsk med paprika, tomater, oliven og sitron er en mager fiskerett hvor smakene matcher perfekt

500 gr torskefilet
Olivenolje eller smør (til steking)
1 beger cherrytomater
1 grillet paprika på glass/boks
4-5 vårløk
1-2 ts sitronsaft
Oliven
1-2 ss pesto
1 ts oregano
Salt og pepper

  • Skjær torsken i porsjonsbiter - dryss over litt grovt salt og la det trekke i 15-20 minutter - Skyll og tørk godt av fisken
  • Skjær vårløken grovt og paprika i strimler
  • Krydre fiskestykkene med pepper og stek dem i smør eller olje i 2-3 minutter på hver side - øs over stekefett underveis. Sett pannen til side og la fisken ettersteke i 4-5 minutter under lokk
  • Fres paprika, vårløk, tomater, oliven og oregano i en klunk olivenolje - tilsett sitronsaft og smak til med pepper og salt
  • Server med en dæsj grønn pesto på toppen

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

40 min

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers. Her er en spennende rett og et supert bidrag til fiskerepertoaret. Du lager den i en fei og som smaker kjempegodt

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter