Kom i julestemning med mulled wine, som er en engelsk variant av vår gløgg. Dette er smaken av jul i et glass. Perfekt til selskapligheter vinterstid som en varmende velkomstdrikk, men også en passende drikk til et ostefat med blåmuggost servert på pepperkaker

1 klementin/appelsin
1/2 sitron
150 gr brunt sukker
2 kanelstang
6 nellikspiker
1 vaniljestang
1/3 ts muskatnøtt
1 laubærblad
1 stjerneanis
1 flaske rødvin

  • Skrell klementin og sitron og ha skallet, saften og resten av frukten i en kjele sammen med sukker

  • Tilsett kanelstang, vaniljestang, laubær, muskatnøtt og nok vin, 2-3 dl, til at det dekker ingrediensene

  • Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst - la det småkoke under omrøring i 5-6 minutter til det tykner litt

  • Senk varmen til litt under middels og tilsett resten av vinen og stjerneanis - varm opp og la det småkoke i 3-4 minutter. Sil drikken ved servering.

Server med en skive appelsin og en kanelstang til pynt.
For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med 5 dl solbærsaft eller husholdningssaft

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Eggetoddy eggnog - For engelskmenn og amerikanere er selve smaken av jul eggnog og er sånn sett like viktig for julestemningen som gløgg er for oss. Kremet og deilig, men det holder med en.

Eggetoddy eggnog

Pepperkaker med blåmuggost

Pepperkaker med blåmuggost

Transelate »