Snacks eller energiboost akkurat når enn du trenger det. En müslibar er perfekt å ha med seg på tur eller når du vil kose deg litt. Med frø, gryn og nøtter er dette langt sunnere enn mye annen snaks

2oo gr havregryn
200 gr tørket frukt
250 gr frø og nøtter (solsikke, sesam, linfrø, gresskar, mandler, pistasj, paranøtter... eller annet
1-2 dl appelsin- eller eplejuice
4-5 ss honning
1 egg
1/2 ts havsalt
1/2 ts kanel eller karedmomme (kan sløyfes)

  • Kle en avlang form ca 20x30 med bakepapir - sett ovnen på 175 grader

  • Bland havregryn, frø og hakkede tørket frukt, nøtter i en bolle

  • Bland appelsinsaft, honning, sammenvispet egg og kanel  og tilsett alt det tørre og rør godt til en litt seig masse. Det er mulig at du må justere med mer honning/juice eller mer av det tørre

  • Fordel blandingen i formen og trykk det godt ned og sammen - fukt hendene i vann under denne prosessen

  • Stek i 20 minutter og skru så av ovnen. Ta ut formen og løft opp papiret. Del opp i passende biter og sett tilbake i ovnen på ettervarmen (døren på gløtt) i ca 10 minutter

Det er litt vanskelig å angi akkurat mengde for å få riktig konsistens så det er mulig du må justere litt med det tørre eller våte for å få røren passe seig.

Antall porsjoner15-18 biter

Tilberedningstid

45 minutter

For oss sjokomane - disse kan du få helt dilla på. Kjeks og sjokolade blir til en herlig sjokoladekjekskake. Du kan også spice de opp med ulike nøtter, chili eller appelsinskall. Du kan også ha i Smashkuler, Maltesers, eller crispokuler.

Sjokoladekjekskake

Prøv sjokolade med nøtter og quinoa. En herlig, sunn og energigivende godsak med en spennende touch av ingefær som jeg tror vil falle i smak.

Sjokolade med nøtter og quinoa.

Kryddermuffins med vanlig ostekrem, eller enda bedre blåmuggostkrem, som topping gir en himmelsk smaksopplevelse. Eller spis de som de er med en god kopp te

Kryddermuffins

Transelate »