Dette er skikkelig digg og er en helt suveren rett til hverdags eller til helgekosen.

500 g kjøttdeig
1  løk
Olje
2 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
1 ts kumin
1 ts koriander
1 ts sukker (brunt)
1 bokser bønner
1 boks hakkede tomater
2 rød chili
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Tortillachips
Ost (gjerne Cheddar)
Rømme

  • Sett ovnen på 220 grader
  • Finhakk løken og stek den på middels varme i fem minutter - tilsett finhakket hvitløk og chili og stek i ytterligere et par minutter
  • Ha i kjøttdeigen og hakk den mens du steker den til den har fått god farge
  • Tilsett krydder, bønner og tomatene
  • La det hele småkoke i ca 10 minutter
  • Smak til med litt sitronsaft, sukker, salt og pepper
  • Legg kjøttdeigen i en ildfast form. Stikk tortillachips lett ned i formen og langs kantene
  • Strø over revet ost og stek i ovnen til osten smelter
  • Servér med rømme og avocadosalsa

Topp gjerne med finhakket purre, vårløk og/eller jalapeno. Om du ikke har alle krydderne kan du benytte taco-krydder eller annen ferdig kryddermiks i stedet.

avacado salsa, guacamole, quesadilla

Avocadosalsa

quesadilla

Quesedilla

Transelate »