Nudler med biff og scampi høres kanskje litt rart ut, men det er absolutt noe å prøve. Spicy og herlig. Når du tilsetter scampien får du et element i retten som bidrar til en fin touch. Hoisin eller teriyaki er begge smakfulle sauser som passer perfekt.

2 personer

300 gr biffkjøtt, entrecote, mørbrad eller flatbiff
300 gr reker eller scampi
1 pk sukkererter
1 løk
3-4 champignoner, eller annen sopp
1 bunt vårløk
1/2 lime
1 pk nudler
Hoisin eller teriyaki-saus

  • Kok nudler etter anvisning på pakken
  • Gni kjøttet inn med salt, pepper og gjerne en kryddermiks hvis du har
  • Stek hele biffstykket i litt olje i ca tre minutter på hver side
  • Når du snur biffen tilsett sopp delt i fire, løk og sukkererter
  • Ta opp selve biffen og la den hvile
  • Tilsett kokte nudler i pannen sammen med grønnsakene og hoisin- eller teriyakisaus. Rør godt om
  • Helt til slutt tilsetter du rensede reker eller scampi og saften av en halv lime
  • Skjær opp biffen i strimler og servér ved å legge nudlene i en bolle, biffstrimlene over og topp det hele med et dryss finhakket vårløk og gjerne ristede sesamfrø

Du kan gjerne steke kjøttet i strimler. Jeg har valgt biff i denne varianten, men du kan bruke både kylling, svin, laks eller bare reker. Begge sausene passer til det meste

Wok med biffkjøtt. Det beste med wok er kanskje at det er så enkelt og greit å lage. At det også er utrolig smakfult gjør det til en favoritt. Genialt!

Wok

Asiatisk gryte

Thaigryte med kylling eller scampi

Transelate »