Omelett er egentlig gjort i en fei, men det krever tålmodighet når det kommer til selve stekingen. Lav varme under lokk må til for å få det beste resultatet.
Det er mye som passer i en omelett, så det er bare å variere med det du liker av andre grønnsaker. Bytt ut bacon med skinke eller pølsebiter, eller dropp kjøttet og ha kun ost i.
4-5 egg
1 dl melk
1 ts salt
100 gr bacon/skinke/pølser
½ purre eller løk, eller 2-3 vårløk
½ paprika (kan sløyfes)
50 gr ost (gjerne en med litt smak)
- Visp sammen egg og melk og tilsett salt og raspet ost
- Varm panne på middels varme og stek bacon slik du liker det
- Ta kjøttet ut av pannen og stek så paprika og purre/løk i 4-5 minutter
- Hell over eggene og legg bacon på toppen - skru ned varmen og legg på lokk
- La stå på svak varme til egget har satt seg 12-15 minutter
Servér med godt brød og salat