Dette er en av de beste forrettene jeg vet om. Enkelt er det å lage også. Det eneste man må passe på er at deigen ikke får sprekker for da siger all den deilige osten ut, og det vil vi ikke.

Talleggio, Brie eller Chevre
Filodeig
3 ss smeltet smør
100 gr valnøtter
2-3 ss honning
2-3 ss Balsamico
1 dl olivenolje
Ruccola

Valnøtter i balsamicosirup

  • Rist valnøtter i en panne på middels varme i 10 minutter
  • Varm oljen i en liten kjele (den skal ikke koke)
  • Tilsett honningen og balsamico og rør til det blir godt blandet. Begynn med minste mengden og smak til. Noen vil ha den mild, men dersom du vil ha en mer intens smak tilsetter du mer honning og balsamico
  • Tilsett valnøttene og bland godt
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Skjær osten i ca 1 cm tykke skiver og ca 3-4 cm i bredde
  • Legg hver ostebit på et ½ flak med filodeig
  • Pakk osten inn som en pakke. Pass på at pakken blir tett så osten ikke siver ut når den smelter
  • Pensle godt med smør
  • Legg i ildfast form og stek til de blir gyllne 10-12 minutter
  • Server med valnøtter i balsamicosirup og ruccola

Filodeig finnes både fersk og fryst. Den papirtynne deigen er fabelaktig å bruke til å pakke inn mange ulike matvarer. Denne gangen tar jeg for meg ost som blir til en herlig forrett. Du kan gjøre i stand pakkene i forkant av besøk slik at kun stekingen gjenstår

Chevre med valnøtter og bakte rødbeter

Chevre med valnøtter og bakte rødbeter

Fiken med spekeskinke

Fiken med spekeskinke