Dette er en fornorsket variant av brasillianske osteboller - pão de queijo. Små boller med masse ost. Selve røren kan minne om vannbakkels eller yorkshire pudding. Uansett hvor ekte de er så er de i alle fall fantastisk gode.

2 1/2 dl  melk
1 dl solsikkeolje
4-5 dl hvetemel
2 egg
1 ts salt
4 dl revet ost - parmesan eller annen ost

  • Varm opp melk sammen med olje og salt på middels varme. Når det så smått begynner å boble tar du kjelen fra platen - avkjøl i 15 minutter

  • Tilsett melet og rør godt sammen - Ha i eggene og elt videre til en glatt (litt klissete) deig og bland inn revet ost

  • Form små boller og legg de på et stekebrett med bakepapir eller i en minimuffinsform

  • Stek på 180 °C i ca. 25-30 minutter til de er fluffy og gyllene

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Vil du lage en god frokost på en-to-tre. Prøv da disse rundstykkene som du lager på under halvtimen. Server rundstykker med havregryn og cottage cheese lune med for eksempel ost eller annet godt pålegg.

Rundstykker med havregryn og cottage cheese