Får du ikke i deg nok grønnsaker? Fortvil ikke, her er gratinerte blomkålbuketter. Disse vil garantert slå an så det gjelder å lage nok. Flott tilbehør til det meste og supre som snacks med en god dip til.

1 blomkål
3 dl hvetemel
2 egg
3 dl brødrasp
1 dl parmesan
1 dl cheddar eller annen ost 
Olivenolje

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Del blomkålen i buketter og skjær stilken i biter - kjør de i micron i 3 minutter eller kok de i 4 minutter. Hell av vannet
  • Ha mel i en bolle, vispet egg i en annen og brødsmuler med raspet ost i den tredje
  • Dypp hver bit først i hvetemel, så i egg og avslutt med brødblandingen
  • Legg bitene på en smurt stekeplate/bakepapir og drypp litt olivenolje over
  • Stek blomkålen i ca 30 minutter eller til de er gyllenbrune

Gode dipper er mojo, rømmedipp, salsa verde eller hjemmelaget salsa

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Urtesausen Salsa verde er et fabelaktig følge til fisk, lyst kjøtt, poteter og grønnsaksretter

Salsa Verde

Her er en nydelig oppskrift på hjemmelaget salsa som er et must til taco, tex-mex, grillmat eller som dip. Enkelt, fort gjort og best av alt, den er supergod. Du lager den på ti minutter.

Hjemmelaget salsa

Canaripoteter eller kanaripoteter

Saltkokte canari poteter