Det finnes et utall forskjellige oppskrifter på ostekake. Mange tunge og fyldige, andre lette og friske. Dette er en variant av sistnevnte og er verdens beste

1 pk Digestive-/Kornmokjeks
75-100 g smør
1 pk Philadelfiaost (lett)
1 dl melis
1 pk sitrongelè
3 dl vann
2 dl kremfløte
1/2 beger Lettrømme

  • Knus kjeks og bland i smeltet smør
  • Ha blandingen i en springform på ca 22-24 cm og press godt sammen slik at blandingen blir en kompakt bunn
  • Settes kaldt mens kremen lages
  • Kok opp vann og bland i gelèpulveret, avkjøles til det er fingervarmt
  • Rør sammen ost og melis til en myk konsistens
  • Pisk kremfløten nesten stiv
  • Bland osten, gelèen og kremen godt sammen og ha blandingen over kjeksbunnen.
  • Settes kaldt til den har stivent, ca tre timer
  • Løsne ringen med en tynn kniv og pynt med f.eks bær
Tiramisu er ekte italiensk nytelse og svar på det søte liv. La dolce vita. Italias nasjonalkake er en smaksbombe, kremet og syndig god

Tiramisu

Panna cotta er en fantastisk fløyelsmyk vaniljepudding fra Italia. Dette er en tradisjonell oppskrift hvor jeg har en nydelig saus av syrlige bær til.

Pana cotta