Ovnsbakt fennikel er i seg selv en vegatarrett, men er også veldig godt ved siden av både fisk og kjøtt. Spesielt lam, men også en god biff. Pass på å lage en god porsjon for dette er også deilig på et stykke ristet brød.

2 fennikel
½ dl olivenolje
4 kvister timian
Salt og pepper
100 gr parmesan

  • Skjær toppen og bunnen av fennikelen

  • Skjær resten i båter og legg de i en ildfast form

  • Drypp over olivenolje og tilsett timian krydre med salt og pepper

  • Bak i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, til de er møre og har fått litt farge

  • Ta ut formen og avslutt med raspet ost

Soltørkede bær eller tomater er et nydelig tilskudd i denne retten. Du tilsetter i så fall disse avsluttningsvis, sammen med osten.
Og som så mye annet så er det kjempegodt sammen med sprøstekt bacon - topp formen med et par skiver før du setter den i ovnen

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

45 minutter

En litt småkjedelig hverdagsrett når rakst nye høyder med spennende tilbehør. Med soyaglasert kinakål ved siden av kylling, fisk eller svinebiff får du en piff som gjør middagen straks litt mer spennende

Kinakål med soyasaus

Inviter på gratinert blomkål. Lekker hverdagsrett eller deilig lunsj med godt brød til. Eller som tilbehør til fisk, kjøtt, kylling eller pølsemiddagen.

Gratinert blomkål

Grillet aubergine. Aubergine er kalorifattig og den har en evne til å absorbere andre smaker. Prøv denne marinerte som er perfekt følge til salsa verde

Grillet aubergine

Transelate »