Hva er bedre enn en lettvint fiskemiddag som smaker himmelsk. Denne passer både til hverdags og helg og kan lages med både ørret, laks eller med hvit fisk. Litt urter i sausen gir en ekstra piff.

6-800 gr ørret- eller laksefilet
2 gulrøtter
1/2 purre
1/2 fennikel

Saus
3-4 sjalottløk
3 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl fiskekraft, fond eller buljong
1/2 sitron
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 dl fløte
Salt og cayennepepper

Sausen

  • Finhakk sjalottløken og la den surre i smør i et par minutter
  • Ha i hvetemel og bland sammen - tilsett kraft og hvitvin og kok opp
  • Senk varmen og tilsett litt fløte
  • Smak til med sitronsaft, salt og cayennepepper

Fisken

  • Krydre fisken med salt og pepper
  • Skjær grønnsakene i strimler og stek de i et par minutter i en panne med litt smør
  • Ha grønnsakene over i en ildfast form - tilsett sausen og avslutt med fisken
  • Bakes i ovnen i 16-18 minutter på 200 grader

Server med ønsket tilbehør som quinoa, poteter eller ris

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Laks i form med potetskiver er en morsom og spennende vri på laksemiddagen og den er også super å lage hvis man er mange til middag. Servér med en god salat

Laks og poteter i form

Laks i form med asiatisk vri. Laks eller ørret i langpanne er supergod festmat. Sett hele pannen på bordet slik at gjestene kan forsyne seg selv.

Laks eller ørret i form med asiatisk vri