Bakt sei med brødkrutonger er en skikkelig god fiskerett som spesielt barna liker, og det takket være de gratinerte brødkrutongene på toppen. Server med det tilbehøret du liker og har for hånden- for her passer så og si alt.

2 ss olivenolje
2 løk
2 1/2 sl hvitvin (eller fiskekraft)
800 gr sei eller torsk
2 ts frisk timian
Salt og pepper
3 dl brødterninger
½ ts paprika
1 fed hvitløk
2 dl raspet ost

  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Stek finsnittet løk i olje på middels varme til den begynner å bli myk

  • Tilsett vin eller kraft og øk varmen - kok til vinen er noe redusert i 3-4 minutter.

  • Krydre fisken med salt, pepper og timian

  • Ha løken over i ildfast form og legg fisken på toppen

  • Sett formen i ovnen og dekk til med folie - stek i 10 minutter

  • Bland brødterningene med litt olje paprikakrydder og finhakket hvitløk

  • Ha krutongene over fisken og topp det hele med raspet ost

  • Stek uten folie i ytterligere 10 minutter

Dersom du bruker fiskekraft i stedet for hvitvin så tilsett noen dråper sitronsaft eller hvitvinsvinager for å få litt syre. Server med brokkoli, gulrøtter, asparges eller spinat, og poteter eller ris.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Torsk i pikant tomatsaus er en deilig alt-i-en-panne rett som du lager på under halvtimen. Server med urtepoteter, ris bulgur eller hva enn du foretrekker.

Torsk i pikant tomatsaus

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter

Vi trenger mange gode fiskeretter å velge mellom. Denne er enkel og kjempepopulær og slår an hos de fleste. Du lager denne på en halvtimes tid og spiser den enten som den er, eller med en deilig urtemos eller kanaripoteter.

Torsk med mais og dressing

Transelate »