Rosenkål har fått et ufortjent dårlig rykte, men det er nok fordi vi ofte har fått den overkokt. Denne fine retten kan du servere sammen med for eksempel kylling, svinekjøtt og ikke minst kalkun. Et ekstra element som kan tilsettes er bacon, men retten er vel så god uten.

500 gr rosenkål
2 ss olivenolje
300 gr druer
1 dl valnøtter (eller andre nøtter)
2 ss honning
4 ss balsamico
Frisk timian
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 220 grader

  • Fordel rosenkål, druer og valnøtter i en ildfast form - bland godt med olivenolje, honning, balsamico og timian

  • Krydre med salt og pepper

  • Stek i ovnen i ca 20 minutter til kålen er lett karamellisert

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløkssmuler

Sopp med pinjekjerner. Dette er supert tilbehør til all type kjøtt og herlig som tapas. Flott følge også til spekemat og de lager seg nesten selv.

Sopp med pinjekjerner