Dette er perfekte ovnsstekte poteter og kanskje de beste potetene jeg vet om. Det var Jamie Oliver som jeg først så lagde de, og etter det har jeg vært hekta. De passer til nær sagt all mat og spesielt til kjøttmat. Det geniale er den fantastiske sprø og gyllene overflaten og den myke og luftige innsiden.

8-10 poteter
5-6 ss olivenolje, smør eller gåsefett
2-3 fed hvitløk
Salt og pepper
Urter; rosmarin, timian, salvie, oregano

  • Skrell potetene (ikke nødvendig) og kok de i lettsaltet vann i 10 minutter
  • Hell av vannet, sett på lokk og rist kjelen godt
  • Ha olje, smør eller fett i en ildfast form og tilsett potetene
  • Pass på at potetene ligger i ett lag (ikke oppå hverandre)
  • Krydre med salt og pepper
  • Sett formen i ovenen på 200 grader og stek potetene i en halv time
  • Ta potetene ut og trykk de litt ned med en potetmoser - bruk flatsiden på potetmoseren og trykk nok til potetene blir litt sammentrykket slik at stekeflaten blir større
  • Bland frisk rosmarin eller timian sammen med 1-2 ss olivenolje og 1-2 ss hvitvinseddik - tilsett hele hvitløksfed
  • Ha urteblandingen over potetene og stek de i ytterligere 25-30 minutter - eller til du synes de ser ferdige ut

Når det kommer til hvilke urter du skal benytte så handler det rett og slett om smak og behag. Dersom du vil ha et snev av jul, kan du velge salvie, hvitløk og en skvis med appelsin- eller klementinsaft

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid75 minutter

Potetfondant passer til all type kjøtt

Potetfondant

Annapoteter eller pommes anna

Annapoteter - Pommes Anna

Canaripoteter eller kanaripoteter

Saltkokte canari poteter

Potetmos med ramsløk og parmesan er flott følge til nærmest all middagsmat. Ramsløken gir en smak av mild hvitløk og gir mosen et fantastisk løft

Potetmos med ramsløk

Hva med spennende bakt potet i skiver eller Hasselbackpoteter. Her har vi det perfekte tilbehøret til alt mulig. Dette er det enkle utgangspunktet, men her kan du variere med ost, krydder, kjøtt, bacon og grønnsaker. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

Hasselback poteter

Transelate »