Spanias nasjonalrett er ikke bare et fargerikt skue, den smaker også helt fantastisk og er dermed et perfekt festmåltid

1  kylling
2  løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1⁄2 dl olivenolje
1 pk safran
1 l hønsebuljong
2 dl tørr hvitvin
1/2 nett blåskjell
10-15 scampi
1/2 kg reker
4 sjøkreps (kan sløyfes)
Frisk timian
1/2 l arborioris (risottoris)
Salt og pepper

  • Del kyllingen i 6-8 biter
  • Hakk løk, hvitløk og skjær paprika i strimler
  • Skrell scampiene og rekene (la noen hele være igjen til pynt)
  • Varm oljen i en stor stekepanne
  • Brun kyllingbitene og krydre med salt og pepper. Legg til side
  • Fres løk, hvitløk og paprika i ca fem minutter og legg til side
  • Fres ris i olje og tilsett safran, hønsebuljong og hvitvin
  • Småkok risen i ti minutter og tilsett kylling, hakket løk og paprika. La småkoke i ytterligere ti minutter
  • Damp blåskjell i ca 5 minutter til de åpner seg
  • Stek scampiene i litt olje til de får rosa farge
  • Ha skjell, scampi og reker over i pannen og bland alle ingrediensene lett sammen
  • Skru ned varmen og la paellaen stå i et par minutter så smakene blander seg
  • Klem over sitronsaft, og ha over hakket persille

Server med ekstra sitronbåter, hele reker og scampi samt ferskt brød

Det er veldig greit med alt i en form-middager. Her har vi en super kyllinggryte Cacciatore. Ekte italiensk bondekost med fantastisk harmonerende smaker

Kyllinggryte cattiatore

Butter chicken eller smørkylling er verdenskjent og en av de mest populære indske rettene. Det er de som sier at første gang man besøker en indisk restaurant bør og må man bestille butter chicken. Denne oppskriften er 'the real deal'. Håper den faller i smak.

Butter chicken - Murgh-Makhani

Kylling i form er supergod "gjort-i en fei-middag". Perfekt når tiden ikke er på din side. Det handler om å kombinere råvarer som passer kjempegodt sammen

Kyllingform

Grillet kylling på ølboks. Herlig, saftig, sprøstekt kylling. Akkurat som vi liker at kyllingen skal være. Dampet på innsiden og sprø grillet på utsiden

Grillet kylling på ølboks

Transelate »