Spanias nasjonalrett er ikke bare et fargerikt skue, den smaker også helt fantastisk og er dermed et perfekt festmåltid
1 kylling
2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 1⁄2 dl olivenolje
1 pk safran
1 l hønsebuljong
2 dl tørr hvitvin
1/2 nett blåskjell
10-15 scampi
1/2 kg reker
4 sjøkreps (kan sløyfes)
Frisk timian
1/2 l arborioris (risottoris)
Salt og pepper
- Del kyllingen i 6-8 biter
- Hakk løk, hvitløk og skjær paprika i strimler
- Skrell scampiene og rekene (la noen hele være igjen til pynt)
- Varm oljen i en stor stekepanne
- Brun kyllingbitene og krydre med salt og pepper. Legg til side
- Fres løk, hvitløk og paprika i ca fem minutter og legg til side
- Fres ris i olje og tilsett safran, hønsebuljong og hvitvin
- Småkok risen i ti minutter og tilsett kylling, hakket løk og paprika. La småkoke i ytterligere ti minutter
- Damp blåskjell i ca 5 minutter til de åpner seg
- Stek scampiene i litt olje til de får rosa farge
- Ha skjell, scampi og reker over i pannen og bland alle ingrediensene lett sammen
- Skru ned varmen og la paellaen stå i et par minutter så smakene blander seg
- Klem over sitronsaft, og ha over hakket persille
Server med ekstra sitronbåter, hele reker og scampi samt ferskt brød