Erter seiler frem, sammen med bønner og linser, som supermat. La oss derfor ta for oss disse grønne små og lage en fantastisk pai som, sammen med fetaost og en touch av mynte, blir en virkelig treat. 

Paideig - eller kjøp ferdig
200 gr hvetemel
125 gr smør
2-3 ss vann

Fyll
1 ss smør
3-4 vårløk
300 gr frosne erter
2 dl creme fraiche
1 dl kremfløte/matfløte
3 store egg/4 små
1 kvast mynte
150 gr fetaost
Salt og pepper

  • Lag deigen eller kjøp ferdig butterdeig eller paideig på butikken
  • Smuldre smør og mel i en bolle
  • Tilsett vann og elt sammen til en fast deig. Sett kaldt i 20-30 minutter
  • Dekk en paiform med deigen og prikk godt med en gaffel
  • Forstek bunnen i ca. 10 minutter ved 200 °C
  • Smelt smør i en kjele og tilsett hakket vårløk - la det surre til vårløken har blitt myk. Sett til side
  • Kok opp en kjele med vann og tilsett ertene. Ta kjelen av platen og la ertene tine i det varme vannet i to minutter. Hell ertene i et dørslag og la vannet renne godt av
  • Miks egg med creme fraiche og fløte og tilsett salt og pepper
  • Bland ertene, hakket mynte, vårløk og smuldret fetaost i eggeblandingen
  • Hell miksen i paideigen
  • Stek på 200 grader i 30-40 minutter til fyllet har satt seg og har en gylden overflate

Server for eksempel med en frisk salat og ristede pinjekjerner

Antall porsjoner6 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche

Kyllingpai eller quiche er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Løkpai med ost Kan det friste med noen knallgode minipai for eksempel ved siden av en salat eller på tapas- eller buffetbordet? Og vær kreativ med fyllet. Kjøttdeig, kylling eller bacon kan enkelt tilsettes dette deilige utgangspunktet.

Løkpai med ost

Minipai med egg og parmaskinke er lekre å se på, smaker fantastisk godt og er raske å tilberede. Lag de i folieformer eller stekebrett for muffins

Minipai med egg og parmaskinke

Transelate »