Pai er en god og anvendelig rett som passer til både middag, lunsj og som en fin rett til tapas- eller koldtbordet. Selve paideigen kjøper jeg ferdig. Det er uendelige mange muligheter når det gjelder hva fyllet skal bestå av.og igjen så handler det om å velge det du liker og har tilgjengelig.

1 ferdig paideig eller frossen butterdeig
1 pk bacon eller skinke
2 vårløk
1 rødløk
1 pk spinat
1 boks cherrytomater (hermetiske eller friske)
4 egg
2 1/2 dl melk
1 dl fløte
1/2 ts malt muskat
Salt og pepper
50-100 gr revet ost (gjerne en med litt smak som jarlsberg eller cheddar)

  • Skjær bacon i biter og stek det gyldent i en panne
  • Hakk vårløk, rødløk og spinat
  • Sil av kraften dersom du benytter hermetiske tomater
  • Fordel alt i paiskallet
  • Lag eggestand ved å vispe egg med fløte og melk
  • Ha i ost , salt og pepper og hell dette over grønnsakene
  • Stek paien på nederste rille ved 200 grader i ca 30 minutter til den har fått gyllen farge og fyllet er fast

Server med en frisk salat

Crepes

Omelett

Kyllingpai eller quiche er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Olivenpai er gjort på en-to-tre og er helt super hvis du trenger en lekker snacks eller tilbehør til suppe, salater eller pastaretter.

Olivenpai

Transelate »