Panna cotta er en fløyelsmyk fløtepudding fra Italia. Med en saus av syrlige bær blir det en fantastisk dessert som egner seg spesielt godt når du skal ha gjester, for den kan med fordel lages i stand dagen før. Det finnes mange varianter av panna cotta, og dette er en forholdsvis tradisjonell variant

4-6 porsjoner

5 dl kremfløte
1 dl sukker
3 ark gelatin
1 vaniljestang
200 gr bær, f.eks bringebær, jordbær eller skogsbærsblanding
2 ss melis eller sukker
1/2 sitron, saften og skall

  • Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann i fem minutter og klem så ut vannet
  • Del vanliljestangen på langs og skrap ut frøene
  • Ha fløte og sukker samt vaniljestang og frøene i en kjele og kok forsiktig opp
  • Ta kjelen av varmen og tilsett gelatinplatene. Rør godt til gelatinen er løst opp
  • Hell blandingen over i serveringsglass og sett til kjøling i minst 4 timer
  • Ha bær, sitronsaft og skall, og sukker i en blender/foodprosessor eller benytt stavmikser.
  • Dersom du benytter bringebær eller bjørnebær er det lurt å sile sausen etterpå for å slippe alle frøene.
  • Frosne bær bør tine litt før du blender dem
  • Ved servering har du bærblandingen over panacottaen og pynter eventuelt med friske bær

Det er godt med ristede pistasjenøtter eller en sprø kjeks ved siden av

Tiramisu er ekte italiensk nytelse og svar på det søte liv. La dolce vita. Italias nasjonalkake er en smaksbombe, kremet og syndig god

Tiramisu

Biscotti. La oss på ekte italiensk vis slappe av etter middagen med disse herlighetene og dyppe de bit for bit i et glass avkjølt Vino Santo. Bellissiomo!

Biscotti

Ostekake

Verdens beste ostekake