Pannestekt laks er aller best når den får følge av spennende tilbehør. Denne vil ikke skuffe med tomater, kapers, sjalottløk og spisskummen – herlig og smaksrikt, med en frisk fennikelsalat ved siden av
Pannestekt laks er aller best når den får følge av spennende tilbehør. Denne vil ikke skuffe med tomater, kapers, sjalottløk og spisskummen – herlig og smaksrikt, med en frisk fennikelsalat ved siden av
1 beger små tomater, cherry-, plomme- eller andre tomater
2-3 sjarlottløk
2 ss kapers
1/2 ts spisskummen
2 ss rødvinseddik
4 laksefilet med skinn
Oliven- eller rapsolje
Salt og pepper
Fennikel og agurksalat
1/2 fennikel
1/2 agurk
1 1/2 dl rømme
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Forvarm ovnen til 220 °
Bland tomatene sammen med sjalottløk i skiver, kapers, eddik spisskummin og 1/2 ts salt i en skål
Lag fennikel og agurksalat
Skjær fennikel i tynne skiver og stek den i litt olje på middels varme i 4-5 minutter. Sett til side
Skjær agurk i terninger - fjern gjerne innmaten
Bland sammen fennikel og agurk med rømme. Smak til med sitron, salt og pepper
Krydre laksen med salt og pepper
Sett en ildfast form i ovnen med 2 ss olivenolje. Når oljen er varm tilsettes laksen med skinnsiden opp
Stek til laksen har fått fin farge, ca 3 minutter, og vend forsiktig filetene. Stek videre til laksen er gjennomstekt i ca 7 minutter
Ha tomatblandingen i en varm panne med olje til tomatene mykner, og løken blir blank.
Ha blandingen over laksen og dryss med litt hakket fenikkeltopper
Server med fenikkel og agurksalat