Laks er aller best når den får følge av spennende tilbehør. Denne vil ikke skuffe med tomater, kapers, sjalottløk og spisskummen - herlig  og smaksrikt 

1 beger små tomater, cherry-, plomme- eller andre tomater 
2-3 sjarlottløk
2 ss kapers
1/2 ts spisskummen
2 ss rødvinseddik
4 laksefilet med skinn 
Oliven- eller rapsolje
Salt og pepper

Fennikel og agurksalat
1/2 fennikel
1/2 agurk
1 1/2 dl rømme
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 220 °

  • Bland tomatene sammen med sjalottløk i skiver, kapers, eddik spisskummin og 1/2 ts salt i en skål

  • Lag fennikel og agurksalat

  • Skjær fennikel i tynne skiver og stek den i litt olje på middels varme i 4-5 minutter. Sett til side

  • Skjær agurk i terninger - fjern gjerne innmaten

  • Bland sammen fennikel og agurk med rømme. Smak til med sitron, salt og pepper

  • Krydre laksen med salt og pepper

  • Sett en ildfast form i ovnen med 2 ss olivenolje. Når oljen er varm tilsettes laksen med skinnsiden opp

  • Stek til laksen har fått fin farge, ca 3 minutter, og vend forsiktig filetene. Stek videre til laksen er gjennomstekt i ca 7 minutter

  • Ha tomatblandingen i en varm panne med olje til tomatene mykner, og løken blir blank.

  • Ha blandingen over laksen og dryss med litt hakket fenikkeltopper

  • Server med fenikkel og agurksalat

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Laks teriyaki med nudler -Laks teriyaki med nudler - glasert laks server så på en seng av nudler og friske grønnsaker - enkel og rask middag både til hverdag og til fest

Laks teriyaki med nudler