Påskemat

Lam til påske er tradisjon, men vi må også ha variasjon! Her kommer et utvalg gode retter som tips til påskematen. Vi starter selvsagt med et utvalg lammeretter og fortsetter med alt-i-en-gryte/panne som er veldig greit når man er på tur. Videre hører egg med til påsken så her er det et par lekre tips. Forretter med grillet chevre som storfavoritt, og sist, men ikke minst litt kos og hygge. 

Lammestek
Lammestek eller lammelår med klassisk tilbehør. Dette er og blir gourmetmat og vi nordmenn kan med rette skryte av å ha verdens beste lammekjøtt.

Lammestek med klassisk tilbehør. En saftig lammestek eller et lammelår er og bli gourmetmat og vi nordmenn som kan skryte av å ha verdens beste lammekjøtt.

Honningglasert lammeskank med rotgrønnsaker
Lammeskanker er nydelig delikatesse til påskefesten. Skankene skal stå lenge i ovnen så du har god tid til å dekke bordet, pynte deg og ta livet med ro

Når vi har lammesesong er honningglaserte lammeskank med rotgrønnsaker en nydelig delikatesse som passer til fest og feiring. Skankene skal stå i to-tre time i ovnen, så du har god tid til å dekke bordet, pynte deg og ellers bare ta livet med ro.

Lammekoteletter med chimichurri
Lekre lammekoteletter er festmat. Her med den fargerike sausen chimichurri som passer perfekt. Dette blir påskemiddag med suksess

Chimichurri er en fargerik saus opprinnelig fra Argentina og passer til det meste av kjøtt. og den kan også benyttes som marinade. Chimichurri? Ja det er den nye sausen eller dressingen så lær deg navnet for den er ikke vare nydelig, den passer også til mye forskjellig.

Kylling i form med chorizo og cherrytomater
Smakfullt og enkel alt-i-en-form. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Dette er en perfekt rett når du skal ha mange på besøk eller som hyttemat.

Sunt, smakfullt og sabla enkelt å lage. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Det er mye godt å velge mellom av krydderpølser; hvitløk, italienske, argentinske eller spanske. Poenget er at de skal bidra med smak så velg noen som har litt 'bite'. Dette er en perfekt rett når du skal ha mange på besøk eller som hyttemat.

Bacalao
Pass på å lage en solid porsjon for dette er en sånn type rett man forsyner seg gang på gang. Og det er med Bacalao som med de fleste andre gryteretter, den er aller best dagen etter.

Når du lager Bacalao må du passe på å lage en solid porsjon for dette er en sånn type rett man forsyner seg gang på gang. Og det er med Bacalao som med de fleste andre gryteretter, den er aller best dagen etter.

Pølsefest
Pølser hører påsken til og med en litt annen vri blir også dette et festmåltid. La ketchup og sennep stå i skapet og lek deg nye og varierte kombinasjoner. 

Hvem hadde trodd at pølser kunne bli gourmet-mat? Med nye ingredienser og kreativitet blir pølsemiddagen en festmåltid. La ketchup og sennep stå i skapet og lek deg med ulike kombinasjoner. Og dermed kan vi ha pølsefest hver uke. Til glede for store og små.

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing
Dette er en ultimate forretten og en storfavoritt. Chevre harmonerer fint med lam og er en perfekt forrett dersom det står lam på menyen

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Bruscetta caprese
Enkelere blir det ikke, men unn deg for all det de mest smakfulle tomatene og den beste olivenoljen og balsamicoen. Det er dét som gjør retten helt himmelsk.

Med det italienske flaggets farger i rødt, hvitt og grønt må dette være signaturrett nr 1. Enkelere blir det ikke, men unn deg for all det de mest smakfulle tomatene og den beste olivenoljen og balsamicoen. Det er dét som gjør retten helt himmelsk. Servers som salat eller som her på bruscetta

Carpacco av ørret eller laks
Marinert laks eller ørret med sprø osteflarn er nok en suveren forrett som vil imponere de fleste. Ostekjeksen bidrar til å sette en artig og vri på retten.

Carpaccio av laks eller ørret med osteflarn. Nok en suveren forrett som vil imponere de fleste. Ostekjeksen bidrar til å sette en artig og overraskende vri på retten. Marinert rå fisk

Egg, sopp og ost i panne
Perfekt til påskefrokost eller lunsj. Sopp, egg og ost er en herlig kombinasjon. Ta den soppen som er tilgjengelig og topp det hele med litt sprøstekt bacon om du vil.

Sopp, ost og egg i panne. Sopp, egg og ost er en herlig kombinasjon. Ta den soppen som er tilgjengelig og topp det hele med litt sprøstekt bacon om du vil.

Asparges med chorizo og egg
Fargerik rett som fascinerer. Chorizoen kan like gjerne byttes ut mot bacon eller spekeskinke og igjen har du en nydelig frokost- eller lunsjrett.

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Huevos rancheros - Egg og tomater i panne
Hva med å erstatte den tradisjonelle egg og bacon med en supersunne huevos rancheros. Til info så er den også den ultimate hangover-kuren
Huevos rancheros - Egg og tomater i panne. En meksikansk rett som som gir et herlig kick

Fylte appelsiner
Appelsin hører påsken til så da passer det ekstra godt å lage en frisk desset med et snev av kanel som gir herlig påskesteming.

Fylte appelsiner er en nydelig dessert som på sommerstid er full av friskhet, men til jul er det smaken av kanel og appelsin som gir deg herlig julesteming.

Sjokolademousse
Lekker og luftig sjokolademousse som smelter i munnen topper et hvilket som helst måltid. Pynt med for eksempel appelsinskall, hakkede nøtter eller sjokolade, eller friske bær

Lekker og luftig sjokolademousse som smelter i munnen topper et hvilket som helst måltid. Pynt med for eksempel appelsinskall, hakkede nøtter eller sjokolade, eller friske bær

Flapjacks, muslibarer eller granolabars, Müslibar
Både snacks og energiboost når enn du trenger det. En müslibar er perfekt å ha med seg på påsketuren og er også et godt alternativ til alt påskegodtet. 

Snacks eller energiboost akkurat når enn du trenger det. En müslibar er perfekt å ha med seg på alle salgs turer, før trening eller bare når du vil kose deg litt. Med frø, gryn og nøtter er dette langt sunnere enn mye annen snaks