Lett og rask pastarett med kremet saus og knasende sprøtt bacon, soltørkede tomater og haricots verts gjør denne retten, ikke bare sunn, men også til en super hverdagsklassiker.

400 gr pasta
1 pk frosne haricots verts/brekkbønner
4-5 soltørkede tomater
2 fedd hvitløk
3 dl fløte (eller kjøp ferdig pastasaus)
150 gr bacon
Salt og pepper

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken

  • Finsnitt de soltørkede tomatene og hakk hvitløken

  • Stek bacon i terninger ved middels varme til det er sprøtt - sett til side

  • Stek brekkbønner, soltørket tomat og hvitløk i baconfettet - tilsett fløte og la det surre i 2-3 minutter - smak til med salt og pepper

  • Server med sprøtt bacon på toppen

Server med ristede solsikkefrø eller gresskarkjerner i en tørr panne og ha det på toppen
Halvparten av brekkbønnene kan ertattes med andre grønnsaker som sopp, squash eller paprika. Tilsett finhakket chili hvis du ønsker en mer spicy pastarett

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Pasta med soltørkede tomater og sprø brødsmuler er en enkel og rask pastarett med spennende smak som faller i smak hos de fleste. En fin rett når man har mye på programmet, men likevel ønsker en smakfull middag.

Pasta med soltørkede tomater

Pasta med sopp og løk er en enkle og god rett som du lager på under halvtimen. Du kan også tilsette pølser, bacon eller skinke som passer utmerket i retten

Pasta med sopp

Pasta med reker og bønner. Nok en enkel pastarett med få og smakfulle ingredienser som kan falle i smak hos mange. For variasjon, bytt ut rekene med skinke

Pasta med reker og bønner