På matkurs i Italia fikk jeg denne oppskriften på ekte bolognese. Mange lager spaghetti bolognese, men det er feil - ekte bolognese serveres nemlig med tagliatelle eller annen flat pasta. Grunnen er at sausen fester seg bedre til større flater og denne sausen vil du ikke gå glipp av

500 gr karbonadedeig
100 gr bacon eller pancetta - eller innmaten av en rå pølse
1-2 stilker stangselleri
1 gulrot
1 løk
2-3 ss tomatpuré
2 laurbærblad
2 dl rød- eller hvitvin
3 dl kraft, buljong eller fond
Salt og pepper
Parmesanost

  • Hakk grønnsakene og bacon i små biter
  • Surr det i litt olje på middels varme til løken er blank
  • Tilsett karbonadedeigen og hakk den 
  • Tilsett tomatpuré og bland alt godt sammen før du har i vin, kraft og laurbær
  • La bolognesen småkoke under lokk i minst 45 minutter. Spe evt med litt mer kraft
  • Kok pasta etter anvisning på pakken

Bolognesen blir bare bedre og bedre jo lenger den får stå å småkoke i kjelen. Har du mulighet så la den derfor gjerne stå i et par timer. Server med et godt dryss parmesanost og brød

Cannelloni - Fylt gratinert pasta er nok en supergod italiensk klassiker. Ønsker du en vegetarvariant så fyll opp med ost, spinat og tomater. Godt det også.

Cannelloni fylte pastarør

Pasta med pesto lager du i en fei. Den smaker like godt om du velger kylling, svinekjøtt, eller scampi, og også som vegetar. Variér etter smak og behag

Pasta med pesto

Spaghetti med deilig italiensk saus

Spaghetti med italiensk saus

 

Spaghetti med tomatsaus er er utgangspunktet til en nydelig og klassisk spaghettimiddag. Variér med andre ingredienser, som babyspinat, ruccola eller erter.

Spaghetti med klassisk tomatsaus