Det er ikke fløte i carbonara - bare egg og ost, og det er det som gjør den herlig kremet. En enkel rett når du vil ha hjemmelaget mat som går raskt å lage. Italiensk klassiker som slår an, gang på gang.

350 gr pasta - spaghetti eller linguini
250 gr panchetta eller bacon
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
100 gr parmesan eller pecorino
4 eggeplommer
Salt og pepper
Persille

  • Finhakk hvitløken og skjær bacon/panchetta i fine strimler - Stek bacon i litt olje og tilsett hvitløken mot slutten. Sett til side.

  • Koke pasta etter anvisning på pakken (hell av vannet, men spar på 1-2 dl)

  • Riv parmesan og bland det med eggeplommene

  • Tilsett eggeblandingen med pastaen og rør godt til du får en glatt og kremet konsistens- spe på med pastavann for rett konsistens

  • Tilsett bacon/panchetta, varm opp og smak til med salt og pepper

  • Pynt med revet parmesan og hakket persille

    For å få enda mer kremet pasta kan du tilsette litt mer av kokevannet eller litt mer ost og en eggeplomme til

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Pasta med røkelaks, sitron, persille og rømme. - En superlekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt på travle dager for du lager sausen på like kort tid som det tar å koke pastaen og vi får de gode smakene på enklest mulig vis

Pasta med røkelaks

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng

En ting vi nordmenn ofte gjør feil er å lage spaghetti bolognese. Men det er feil for ekte bolognese servers med tagliatelle eller parpadelle, fordi sausen fester seg bedre til større flater. Og dropp også ferdigsaus på glass for ekte bolognese laget med herlige råvarer smaker så enormt mye bedre

Pasta bolognese

Spaghetti med tomatsaus er er utgangspunktet til en nydelig og klassisk spaghettimiddag. Variér med andre ingredienser, som babyspinat, ruccola eller erter.

Spaghetti med tomatsaus