Hjem » Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

av Irén Udnæs

Carbonara: En Smakfull Reise til Roma

Det er ikke fløte i carbonara – bare egg, ost og pastavann, og det er dét som gjør den herlig kremet.

Carbonara er mer enn bare en pastarett; det er en historie om italiensk kulinarisk tradisjon. Med sine enkle, men smakfulle ingredienser, har denne retten røtter som går tilbake til midten av 1900-tallet. Ordet “carbonara” har sin opprinnelse fra det italienske ordet “carbonaro,” som betyr kullgruvearbeider. Det antas at retten ble skapt av disse arbeiderne som trengte en rask, men næringsrik middag etter en lang dag med arbeid i kullgruvene.

Tradisjonelt bruker man guanciale – en smakfull del fra vinekjake – sammen med egg og pecorino for å skape en kremet saus. Panchetta er en erstatning, men å bruke bacon er som å banne i kirken. Pasta Carbonara er en enkel rett når du vil ha hjemmelaget mat som går raskt å lage. En ikonisk italiensk klassiker som slår an, gang på gang.

Andre favoritter