Det er ikke fløte i carbonara – bare egg og ost, og det er det som gjør den herlig kremet. Pasta Carbonara er en enkel rett når du vil ha hjemmelaget mat som går raskt å lage. Italiensk klassiker som slår an, gang på gang.
Det er ikke fløte i carbonara – bare egg og ost, og det er det som gjør den herlig kremet. Pasta Carbonara er en enkel rett når du vil ha hjemmelaget mat som går raskt å lage. Italiensk klassiker som slår an, gang på gang.
350 gr pasta - spaghetti eller linguini
250 gr panchetta eller bacon
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
100 gr parmesan eller pecorino
4 eggeplommer
Salt og pepper
Persille
Finhakk hvitløken og skjær bacon/panchetta i fine strimler - Stek bacon i litt olje og tilsett hvitløken mot slutten. Sett til side.
Koke pasta etter anvisning på pakken (hell av vannet, men spar på 1-2 dl)
Riv parmesan og bland det med eggeplommene
Tilsett eggeblandingen med pastaen og rør godt til du får en glatt og kremet konsistens- spe på med pastavann for rett konsistens
Tilsett bacon/panchetta, varm opp og smak til med salt og pepper
Pynt med revet parmesan og hakket persille
For å få enda mer kremet pasta kan du tilsette litt mer av kokevannet eller litt mer ost og en eggeplomme til