Snakk om lettlaget middag - og supergod. Denne pastaen er perfekt de dagene du har det litt travelt, men likevel vil ha en godt hjemmelaget måltid.  I løpet av drøye 15 minutter der den ferdig! Jeg tuller ikke 🙂

200 gr pasta - linguini eller spaghetti
3 ss olivenolje
1-2 fedd hvitløk
100 gr kapers
2-3 ss sitronsaft
Parmesan
Pepper

  • Kok pasta etter anvisning på pakken - ta vare på ca 2 dl av kokevannet

  • Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme - tilsett kapers og finhakket hvitløk, og stek til det begynner å dufte godt - ca 30 sekunder

  • Tilsett sitronsaften og den kokte pastaen - spe med kokevannet hvis retten er litt tørr

  • Topp det hele med grovkvernet pepper og et raust lag med parmesan eller pecorini - server umiddelbart

Tilberedningstid2 personer 
15 minutter

Pasta carbonara med røkelaks er manges favoritt og i denne varianten benytter vi røkelaks som virkelig kommer til sin rett. Dette er sikkert ikke helt ekte carbonara, men ukomplisert og godt, er det.

Pasta carbonara med røkelaks