Klar for en smakfull vegetarrett? Her får du en deilig kremet saus med masse smak, som passer sammen med pasta og herligheten toppes med ristede mandler

150 gr Gemelli, Trofiette eller annen kort pasta
Mandler

1 liten squash 
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ½ dl fløte
2 dl grønnsaksbuljong/fond eller kraft
Salt og pepper
Olivenolje
Parmesan

  • Hakk mandlene og rist de i en panne - sett til side 
  • Skjær squash og løk i biter, og finhakk hvitløk og chili
  • Surr squash og løk i olivenolje til løken blir blank - tilsett hvitløk og chili mot slutten
  • Tilsett fløte og buljong og koke opp - la sausen småkoke i et par minutter og kjør den raskt med en stavmikser (kan sløyfes)
  • Tilsett 2-3 ss raspet parmesan og smak til med salt og pepper
  • Kok pasta etter anvisning på pakken - bland pasta med sausen og topp med ristede mandler
Server med raspet parmesan og et par cherrytomater

 

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Pasta trapanese Takket være araberne som brakte mandlene til Sicilia har vi her en deilig rett som fortjener en plass blandt pastarepertoaret. Og kanskje dette blir din nye favoritt. Trapanese er en pestosaus, og den passer perfekt til pasta. Jeg foretrekker å lage pestoen i en morter, men både food prosessor og stavmikser går fint.

Pasta trapanese