Jeg tror alle er enig i at italienerne kan dette med mat... og det er deilig mat. Pasta med pesto er en smakfull klassiker som også er rask å tilberede. Pestoen lager du selv, eller kjøper ferdig, men spander da en ekstra god variant hvor du virkelig kjenner smaken av basilikum, pinjekjerner, parmesan og god olje.

Denne retten fungerer like godt som vegetar. Dropp da bare kjøttet... alle de fabelaktige smakene beholdes like fullt.

4 personer 

400 gr kylling- eller svinefilet
1 pk bacon
100 gr pasta pr person
2 glass pesto (eller lag pesto selv)
1 pk cherrytomater
1 neve pinjekjerner
Parmesan
Olje
Salt og pepper

  • Skjær bacon i små biter og stek det sprøtt
  • Strimle kjøttet og stek det på middels varme til det er gjennomstekt
  • Riste pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge
  • Del tomatene i to
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken
  • Når pastaen er ferdig helles vannet av
  • Tilsett pesto og bland godt
  • Ha i resten av ingrediensene og tilsett litt god olivenolje

Server med et dryss parmesan og godt brød. En skål med god olje og balsamico er deilig å dyppe brødet i.

 

Pesto basilikum

Grønn pesto

Spagetti med italiensk saus

Spagetti med italiensk saus

Spagetti vongole

Spagetti vongole

Transelate »