Jeg tror alle er enig i at italienerne kan dette med mat... og det er deilig mat. Pasta med pesto er en smakfull klassiker som også er rask å tilberede. Pestoen lager du selv, eller kjøper ferdig, men spander da en ekstra god variant hvor du virkelig kjenner smaken av basilikum, pinjekjerner, parmesan og god olje.

Denne retten fungerer like godt som vegetar. Dropp da bare kjøttet... alle de fabelaktige smakene beholdes like fullt.

4 personer 

400 gr kylling- eller svinefilet
100 gr pasta pr person
130 gr pesto 1 glass (eller lag pesto selv)
1 pk cherrytomater
1 neve pinjekjerner
Parmesan
Olje
Salt og pepper

  • Skjær kjøttet i strimler og stek på middels til høy varme til det er gjennomstekt. Stek tomatene sammen med kjøttet
  • Riste pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken - Når pastaen er ferdig helles vannet av
  • Tilsett pesto og bland godt
  • Ha i resten av ingrediensene og tilsett litt god olivenolje

Server med et dryss parmesan og godt brød. En skål med god olje og litt balsamico er deilig å dyppe brødet i. For en ekstra piff kan du også ha sprøstekt bacon på toppen

Pesto med basilikum er pesto fra Liguri-regionen

Pesto med basilikum