Røkelaks med pasta, sitron og rømme er en superlekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt på travle dager, for du lager sausen like raskt som det tar å koke pastaen. Og selv om dette er gjort i en fei går vi ikke glipp av de gode smakene.

2 personer

250 gr pasta, f. eks penne
125 gr røkelaks
15 gr smør
1 bunt vårløk
1 beger rømme
1 sitron
1 pk frisk persille
Salt og pepper

  • Kok pastaen som anvist på pakken
  • I mellomtiden smelter du smør i en kjele og tilsetter finsnittet vårløk
  • La det surre i ett minutt. Tilsett så rømme, revet sitronskall og det meste av persillen
  • Smak til med salt og pepper og en liten skvis med sitronsaft
  • Bland sausen sammen med pastaen og tilsett laksen, skåret i strimler
  • Dryss over resten av persillen

Servér med godt brød

Potetsalat røkelaks pepperrot

Potetsalat med røkelaks og pepperrot

Rilette

Lakserøre på rugbrød

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker