Hvitløk og chili sammen med sjømat er en god kombinasjon, og når pasta og god olivenolje tilsettes blir alt komplett og vi har en vinner. Den er enkel nok til hverdags og lekker nok til fest.

750 gr rå scampi 
400 gr linguine eller spaghetti
1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk
2 rød chili
1 paprika - gul eller grønn
Bladpersille 
Sitron

  • Fjern skallet på scampiene
  • Kok pasta etter anvisning på pakken 
  • Mens pastaen koker; varm en panne med 2 ss olivenolje og stek scampiene i 1-2 minutter - legg til side
  • Ha resten av oljen i pannen  og tilsett hvitløk og chili - stek på middels varmen i ca ett minutt til aromaene kommer, men før det får farge
  • Tilsett pasta, scampi, paprika i små terninger og hakket persille - bland godt og server med sitronbåter og hakket persille 

Du kan bytte ut scampi med reker. Rens rekene og tilsett mot slutten sammen med pasta

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

 

Transelate »