Selv denne smaksbomben av en pastarett lages på kort tid. Den er lekker nok til fest og lettvint nok til hverdags. 

400 gr spaghetti eller tagliatelle - gjerne fullkorn
4 skiver tørt brød
1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk
2 løk
250 gr spekeskinke eller bacon i bit
2-3 tomater
1-2 dl rødvin
2 ss oreganokrydder
Cherrytomater (kan sløyfes)
Avokado (kan sløyfes)

  • Bryt brødet i biter og hakk hvitløken
  • Varm oljen i en panne og stek brødet til det får en fin gyllen farge - tilsett hvitløk helt mot slutten slik at den ikke brenner seg
  • Hakk løk og tomater og del spekeskinken i terninger
  • Surr skinke og løk i olje til løken blir blank - tilsett tomater, rødvin og krydre med oregano
  • La sausen putre samtidig som du koker pasta etter anvisning på pakken
  • Server med krutonger og avokado

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Pasta med scampi i hvitløksolje - Hvitløk og chili sammen med sjømat er en god kombinasjon, og når pasta og god olivenolje tilsettes blir alt komplett og vi har en vinner. Den er enkel nok til hverdags og lekker nok til fest.

Pasta med scampi i hvitløksolje

Transelate »