Dette er en grønn fest. Soyabønner, ruccola og squash gjør retten proppfull av næringsstoffer som kroppen har godt av. Men det beste av alt er smaken. Perfekt i seg selv, men her kan du også tilsette en spicy chorizo, sprøstekt bacon eller kyllingfilet.

1 squash
2-3 sjalottløk
1-2 ts chilikrydder
2-300 gr edamamebønner (soyabønner) eller erter
1 pk ruccola
1-2 stilker timian
1/2 dl mandelflak
3-400 gr pasta (ca 100 gr per person)
Pecorino, parmsan eller annen hvit ost
Olivenolje
Salt og pepper

  • Rist mandlene i en stekepanne

  • Skjær squash i terninger og hakk løken - fres dette i litt olivenolje sammen med chilikrydder og timian - ca 8-10 minutter

  • Kok bønnene i to minutter og hell av vannet, men behold det meste 

  • Benytt en stavmikser eller blender og miks halvparten av bønnene sammen med squash/løken og ruccola - spe på med olje og kraften fra bønnene til en passe tykk saus - smak til med salt og pepper

  • Kok pasta al dente og hell av vannet - bland inn resten av bønnene og litt olivenolje

  • Legg en raus skje med saus i bunnen av tallerkenen topp med spaghetti, og avslutt med et godt dryss ost og mandelflak

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

 
Risotto med spinat, ruccola og persille

Risotto med spinat, ruccola og persille

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

 

Transelate »