Pasta med tomat og oliventapenade er en skjønn og smaksrik rett hvor du enkelt lager den gode oliventapenade selv.
Pasta med tomat og oliventapenade
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
Nutrition facts:
1200 calories
120 fat
INGREDIENSER
400 gr pasta
1 beger tomater - kjøpt de aller beste f.eks Delicioso, Juanita eller Torrito
1 glass oliven (ca 350 gr)
1/2 rød chili
1-2 fedd hvitløk
40-50 gr pinjekjerner
1/2-1 dl olivenolje
Parmesanost (kan sløyfes)
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Ha oliven, chili, hvitløk, pinjekjerner og olivenolje i en blender (eller stavmikser) - kjør til en grov masse - juster med mer olivenolje dersom nødvendig og smak til med salt og pepper
- Kok pasta etter anvisning på pakken - hell av kokevannet og bland inn oliventapenaden
- Bland inn tomater delt i to
- Topp med raspet parmesan
TIPS
Server med godt brød ved siden av, for eksempel focaccia