Pasta med tomat og oliventapenade er en skjønn og smaksrik rett hvor du enkelt lager den gode oliventapenade selv.

400 gr pasta
1 beger tomater - kjøpt de aller beste f.eks Delicioso, Juanita eller Torrito
1 glass oliven (ca 350 gr)
1/2 rød chili
1-2 fedd hvitløk
40-50 gr pinjekjerner
1/2-1 dl olivenolje
Parmesanost (kan sløyfes)
Salt og pepper

  • Ha oliven, chili, hvitløk, pinjekjerner og olivenolje i en blender (eller stavmikser) - kjør til en grov masse - juster med mer olivenolje dersom nødvendig og smak til med salt og pepper
  • Kok pasta etter anvisning på pakken - hell av kokevannet og bland inn oliventapenaden
  • Bland inn tomater delt i to
  • Topp med raspet parmesan

Server med godt brød ved siden av, for eksempel focaccia

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Focaccia - klassisk Italiensk brød som smaker himmelsk - og som passer til så mye. Til salat, suppe og tapas, og benytte focaccia når du lager herlige smørbrød

Focaccia - klassisk

Transelate »