Pasta med tomater er en enkel middagsrett med rene og friske råvarer. Varier gjerne med fullkornspasta og frisk chili. Det blir også ekstra godt hvis du legger over biter av fersk mozzarella eller ricotta til slutt. Enkel og frisk pastarett som smaker av sol og sommer!

2 personer

200 gr spaghetti
1 beger røde cherrytomater
1 beger gule cherrytomater
1 dl sorte oliven i skiver
4 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
½ dl olivenolje
1 bunt frisk basilikum
Parmesan
Salt og pepper

  • Del tomatene i to og ha de i en bolle
  • Strø over 1 ss gormetsalt
  • Hakk hvitløk og strimel basilikum
  • Tilsett dette i bollen sammen med chilikrydder, oliven og olivenolje
  • Bland sammen og la blandingen stå i helst 2-3 timer, men minimum 30 minutter
  • Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av vannet
  • Bland så pastaen med tomatblandingen og litt parmesan

Dandér på tallerken med et ekstra dryss parmesan over

Transelate »