Dette er en perfekt middag hvis du har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan også bruke rester av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker. Herlig kosemat!

300 gr pasta
250 gr røkt skinke eller bacon
1 fedd hvitløk
1 løk
1 pk spinat
200 gr ost

Ostesaus:
1 ½ ss smør
1 ½ ss hvetemel
3 dl melk
3 dl matfløte
1 eggeplomme
1 dl ost
Salt og pepper

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.

    Lag sausen:

  • Smelt smør i en kjele og rør inn mel

  • Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus

  • Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost

  • Krydre med salt og pepper

 

  • Stek bacon. Benytter du kokt skinke så kutt bare den bare i terninger

  • Stek grovhakket løk til den blir blank og tilsett finhakket hvitløk helt mot slutten

  • Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form

  • Tilsett skinke/bacon, løken og finhakket spinat, og bland sammen

  • Hell over sausen og avslutt med et godt lag revet osten

  • Stekes ved 200 grader i 20 minutter. La gratengen hvile i 5 minutter før servering

Serveres med godt brød og en frisk salat

Antall porsjoner 4 personer

Totaltid40 minutter

Fiskegrateng er både enkelt å lage og smaker herlig. - samt at du vet akkurat hva du får i deg. Så da er det ingen grunn til å kjøpe ferdigprodukter mer.

Fiskegrateng

Pølseform med pasta og grønnsaker er en rask og god hverdagsmiddag som oftest faller i smak hos alle. Her er det ingen fasit på hva rettens skal inneholde. Benytt de pølsene du liker best og det samme gjelder for grønnsakene. Godt blir det uansett.

Pølseform med pasta og grønnsaker

Kylling i form er supergod "gjort-i en fei-middag". Perfekt når tiden ikke er på din side. Det handler om å kombinere råvarer som passer kjempegodt sammen

Kyllingform

Transelate »