Dette er en perfekt middag hvis du har litt ost og skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan også bruke rester av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng -herlig kosemat!
Dette er en perfekt middag hvis du har litt ost og skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan også bruke rester av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng -herlig kosemat!
300 gr pasta
250 gr røkt skinke eller bacon
1 fedd hvitløk
1 løk
1 pk spinat
200 gr ost
Ostesaus:
1 ½ ss smør
1 ½ ss hvetemel
3 dl melk
3 dl matfløte
1 eggeplomme
1 dl ost
Salt og pepper
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Lag sausen:
Smelt smør i en kjele og rør inn mel
Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus
Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost
Krydre med salt og pepper
Stek bacon. Benytter du kokt skinke så kutt bare den bare i terninger
Stek grovhakket løk til den blir blank og tilsett finhakket hvitløk helt mot slutten
Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form
Tilsett skinke/bacon, løken og finhakket spinat, og bland sammen
Hell over sausen og avslutt med et godt lag revet osten
Stekes ved 200 grader i 20 minutter. La gratengen hvile i 5 minutter før servering
Serveres med godt brød og en frisk salat