Forbered deg på både søl og kliss, men vit at det er verdt det, for pepperkrabbe er virkelig supergodt.

3/4 - 1 kg krabbeklør - taske- eller kongekrabbe
Koriander

Peppersaus:
1⁄2 dl sukker
1⁄2 dl hvitvinseddik
1⁄2 dl olje
1-2 ss Ketjap manis
1-2 ss Soyasaus
1⁄4 dl Oystersauce
1 fedd hvitløk
1 rød chili
40 gr Ingefær

2 ss hel pepper
2 ss smør

  • Grovhakk chili, hvitløk og ingefær og ha dette sammen med resten av ingrediensene til peppersausen i en gryte
  • Kok opp og la det småkoke til sausen er halvert - kjør innholdet med en stavmikser - sett til side
  • Rist hele pepperkorn i en tørr kjele til de begynner å dufte. Ha de over i en morter og knus dem
  • Smelt smør og tilsett pepperet (helst gjennom en sil slik at skallet på pepperkornene ikke blir med) - la det småkoke i noen minutter
  • Bland nå peppersausen med smørblandingen og rør godt sammen
  • Knus krabbeklørne lett med baksiden av en kniv
  • Hell sausen over krabbeklørne og varm retten raskt i en stor gryte eller i ovnen - server med hakket koriander, godt brød og aioli, og masse servietter

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Krabbeklør med to typer dressing

Krabbeklør med to typer dressing