Det er mange måter å lage pesto på og dette er hvordan de gjør det i Liguria-regionen. I Italia lager man helst pestoen i en morter, men stavmikser eller blender fungerer også greit. 

2 potter basilikum
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss parmesanost
2 ss pecorino (kan erstattes med dobbel mengde parmesan)
En klype salt

  • Ha basilikum, hvitløk og salt i en morter og knus/rør til en jevn blanding - rør alltid i samme retning
  • Tilsett raspet ost, og fortsett til du har en homogen blanding
  • Ha blandingen over i en skål og spe med olivenolje til ønsket konsistens - rør jevnt og benytt fortrinnsvis en treskje
  • Vil du ha pinjekjerner i pestoen tilsettes disse i morteren sammen med hvitløk og basilikum

Tilberedningstid

10 minutter

Persillepesto Persille passer til alt og en pesto av denne allsidige og brukervennlige urten gir en ekstra piff til både kjøtt, fisk og skalldyr

Persillepesto

Transelate »