Hvit fisk med rødkål og ristede pistasjnøtter er en spennende kombinasjon og en ny måte å benytte rødkål på. Med mager fisk og rødkål som både er næringsrik og kalorifattig blir dette et supersunt måltid.

800 gr hvit fisk (torsk, piggvar, sei, steinbitt eller kveite)
1 rødkål
25 gr smør
4 ss ripsgelé
2 ss balsamico (alt. rødvinseddik)
1/2 ts malt allehånde
1 ts salt
100 gr (1 pk) pistasjnøtter

Rødkål:

  • Finsnitt rødkålen
  • Ha smør, gelé, balsamico, allehånde og salt i en stor kjele
  • Tilsett kålen og et par dl vann og kok i en halvtimes tid ved middels varme, under lokk til det meste av væsken er fordampet
  • Ta av lokket, øk varmen og la det koke under omrøring i 4-5 minutter
  • Smak til med mer krydder og evt. eddik

Fisken:

  • Stek fisken med skinnsiden ned (eller der skinnet var) på middels til høy varme i en panne med 2 ss olje i 2-3 minutter
  • Snu fisken forsiktig og tilsett 1 ss smør
  • Stek videre i et par minutter og ta pannen av varmen
  • Fisken ferdigstekes på ettervarmen. Salt og pepper etter smak
  • Grovhakk nøttene og stek de i 3-4 minutter i en tørr panne på middels varme

Servér som dette eller med poteter, ris eller annet tilbehør. Du kan gjerne benytte som for eksempel mandler i stedet for pistasjnøttene

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Ovnsbakt sei med brødkrutonger er en skikkelig god fiskerett som spesielt barna liker, og det takket være de gratinerte brødkrutongene på toppen. Server med det tilbehøret du liker og har for hånden for her passer så og si alt.

Ovnsbakt sei med brødkrutonger

Torsk i pikant tomatsaus er en deilig alt-i-en-panne rett som du lager på under halvtimen. Server med urtepoteter, ris bulgur eller hva enn du foretrekker.

Torsk i pikant tomatsaus

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers. Her er en spennende rett og et supert bidrag til fiskerepertoaret. Du lager den i en fei og som smaker kjempegodt

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers

Transelate »