Hjem » Pinsa Romana Pizza

Pinsa Romana Pizza

av Irén Udnæs

Pinsa eller Pinsa Romana er en eldgammel og sunnere versjon av den klassiske napolitansk pizza.

Navnet kommer fra det latinske “pinsère” som betyr å strekke, trykke ned og forlenge – som er teknikken man bruker til å forme pizza og focaccia. Og, Pinsa er faktisk en slags blanding mellom de to. Forskjellen mellom Pinsa og Pizza ligger i type deig, tilberedningsteknikk og selvfølgelig regionen den kommer fra. Pinsa kommer fra Roma i Lazio-regionen, mens napolitansk pizza, fra Napoli i Campania-regionen i Italia.

Deigen lages et par dager før man skal steke den, så hvis du ikke har tid til å vente kan jeg anbefale denne fra Smak av Italia. Pinsa toppes ofte etter at den er stekt, men vil du ha smeltet ost sjekk “tips” under oppskriften. Og, når det kommer til topping er det ingen grenser. Velg det du ønsker og har tilgjengelig.

Andre favoritter